Krenulo je… sastavljanje bicikla

Ideja oko toga da krenem u avanturu slaganja bicikla kuhala se duže vrijeme. Znao sam da u  ostavi imam par pedala, sjedalo, stražnji mjenjač (još neraspakiran), unutrašnje gume, nešto sajli te bužira i tako se rodila ideja – “ajmo složit’ bicikl od dijelova po svom ćeifu”!  Sjedeći tako za vrijeme godišnjeg odmora na plaži i čitajući biciklistički magazin došlo mi je do malog mozga kako imam dugme i sad bi trebalo prišiti hlače. Ili još bolje, budući da sam se nalazio u Dalmaciji -”fali pet da učini šest”. Tako je sve počelo, gledajući sličice bicikala odmah sam si zamislio svoj budući: trekking ili touring, težine do 10 kg, sa samo jednim prednjim pogonskim zupčanikom i s dijelovima koji su zaista potrebni. I u što se to kasnije izrodilo vidi se na ovim stranicama gdje je sve detaljno opisano. Ako je svaki početak težak, ovaj je možda nešto teži, ali time i izazovniji, jer primjerice uputa za slaganje bicikla  kod nas nema (barem ja nisam našao). Tehnička literatura o bociklima u oprincipu ne postoji, jedino sam čuo da postoji jedna knjiga o biciklističkom treningu. Bilo tražili po netu ili po antikvarijatima – uglavnom “nula bodova”. Naravno, tu je naš jedini časopis Biker kojemu se mora odati priznanje (bez obzira na oglase).

headset02w

Stoga je jedino rješenje bilo uroniti u intenet i tražiti literaturu, sajtove i video klipove. A toga, hvala bogu, ne nedostaje – sve je opisano do najsitinijih detalja. Mreža vrvi biciklističkim portalima i “how to” članicima te edukativnim filmićima. U šumi raznih izvora i podataka potrebno dosta snalaženja, ali kad odlučimo kakav ćemo bicikl slagati – tek sada počinje noćna mora: izabrati ono što nam odgovara iz malog milijuna dijelova. Logično je početi nabavljati dijelove od okvira (rame) bicikla jer ona određuje vrstu bicikla (cestovni, brdski, trekking, gradski itd.). Kod rame bi još trebalo znati hoće li bicikl imati disk kočnice (zbog pripreme za njih na okviru) ili V-brake. Nešto manje je bitno kakav je navoj osovine za pogon –  najčešći Shimano BSA (tzv. britanski).

Ali, ključna je veličina kotača (26, 27.5, 28 ili 29), jer o tome također ovisi konstrukcija rame. Četvrta stvar koju nam određuje okvir je vrsta vilice i njezin promjer, kao i hod ako se radi o suspenzijskoj.  Naš je odabir bila rama za trekking bicikl, klasična muška, za 28 colne kotače i pripremom za disk kočnice. Sad kad imamo okvir bicikla možemo krenuti u više pravaca za pribavu ostalih dijelova: vilica+volan ili pogon +osovina ili kotači + kočnice. Mi smo krenuli s vilicom koja je u početku bila zamišljena kao suspenzijska, ali smo na kraju završili s čvrstoj (tvrdoj) –  i to karbonskoj. To nam je donijelo veliku uštedu u težini jer karbonska teži samo 600 grama dok je suspenzijska uglavnom oko 2 kg nadalje. Kako je je riječ o novoj tehnologiji vilice (tzv. unthreaded) i standardnog promjera vrata 1 1/8 , ležaj vilice je bilo dosta lagano nabaviti – čak i kod nas. To “kod nas” je u principu dosta veliki problem za nabavu vilice, jer vrlo malo dućana ih drži kao zasebne dijelove.  Npr. suspenzijsku s hodom od 63mm našli samo u jednom dućanu u ZG.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

%d bloggers like this: